Barion Pixel
Kosár

A kosár még üres
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
HOZZÁJÁRULOK
Bejelentkezés
Ha még nem regisztráltál, add meg az e-mail címed a regisztráció megkezdéséhez.
E-mail cím
Regisztráció
E-mail cím *
Telefonszám
Vezetéknév *
Keresztnév *
Jelszó *
Jelszó megerősítés *
Elfelejtetted, vagy módosítanád a jelszavadat?
Add meg az email címedet, amivel regisztráltál! Küldünk neked a jelszó megváltoztatásához egy linket.
E-mail cím
Új jelszó létrehozása
Jelszó
Jelszó megerősítés
Így született a Nordix
Éppen a napokban, novemberben lesz egy éve, hogy megnyitottuk a Nordix fotóstúdiót. Ennek apropóján pedig úgy éreztük ideje végre elmesélnünk a teljes történetét. Egészen attól a pillanattól, hogy megszületett az ötlet, odáig, hogy már három teremmel üzemelünk.

Éppen a napokban, novemberben lesz egy éve, hogy megnyitottuk a Nordix fotóstúdiót. Ennek apropóján pedig úgy éreztük ideje végre elmesélnünk a teljes történetét. Egészen attól a pillanattól, hogy megszületett az ötlet, odáig, hogy már három teremmel üzemelünk.


Mi volt a motiváció a Nordix létrehozásához?

Nóri: 2018-ban azzal szembesültem, hogy nem találok megfelelő helyszínt ahhoz a hangulathoz, amit viszont szeretnék látni a fotóimon. Ekkor született meg a stúdió gondolata a fejemben. Eredetileg csak a saját vendégkörömnek, saját használatra szerettem volna egy olyan termet, ahol örömmel fotózhatok és ahova a vendégeim is örömmel térnek be. A több mint egy éves helyszín kutatás közben viszont sok minden átalakult. Rá kellett jönnöm, hogy nem olyan egyszerű a tökéletes helyszín megtalálása, ugyanakkor egyre jobban összeállt a fejemben a stílus, amit szerettem volna elérni. A stílus, amit most a Nordix képvisel és ami nem csak hozzám áll nagyon közel, hanem rengeteg másik fotóshoz, családhoz és modellhez is.




Miért pont ott vagyunk, ahol?


Egy fotóstúdió kialakítása során a leendő helyszínnek rengeteg kritériumnak kell, hogy megfeleljen. A legfontosabb talán a napozottság, hiszen természetes fényben “úszó” tereket szeretnénk kialakítani. Kell hozzá sok ablak, megfelelő tájolása, nagy belmagasság, jól alakítható terek és persze a megközelíthetőség sem egy elhanyagolható szempont. Tapasztalatból mondjuk, hogy kevés ilyen épület van Budapesten. Rengeteg helyszínt megnéztünk, mielőtt rátaláltunk volna a mostani épületre.

A volt Újpesti Gyapjúszövőgyár területére és a gyár korábbi öltöző épületére. A gyár fénykorában több száz alkalmazottnak adott munkát, az 1980-as években még egy kis kubai hangulat is beköltözött, amiről a régi gyári dolgozóknak létrehozott Facebook csoport is többször beszámolt. A tevékenység az 1990-es évek elején fejeződött be. Hasonlóan sok más korabeli ipari épülettel egyetemben, elkezdődött a telephely és a gyárépület “újrahasznosítása”. Több kisebb műhely mellett a gyárépületet az Off Kultúrszövőgyár hasznosította rendezvényhelyszínként. A Nordixra pedig az öltözőépület várt.

Nóri: Az adottságait egyszerűen vétek lett volna kihasználatlanul hagyni, így néhány fotóst körbekérdezve felmértük, lenne-e igény arra, ami a fejünkben van. Ezek után óriási izgalommal vágtunk bele a 300 m2-nyi fantasztikus tér újragondolásába.


lost terem


Hogyan zajlott a kialakítás?

Szabi: 2019 augusztusában kezdődött meg a teljeskörű felújítás. Ezt szó szerint kell érteni! Nem nagyon van olyan pontja a termeknek, amihez ne nyúltunk volna. Újra kellett húzni az áramhálózatot a korszerű anyagok miatt, falakat kellett bontani és húzni. Ablakot nagyobbítottunk és cseréltünk, valamint a hűtési és fűtési rendszer kiépítése a mi feladatunk volt. Nem kis fába vágtuk a fejszénk! Így utólag már nem is tudjuk, hogy lettünk kész novemberre! Hiszen aki újított már fel valamit vagy építkezett, az pontosan tudja, hogy a munkálatok minden esetben csúsznak. De kész lett, majd novemberben el is indult az oldal és már érkeztek az első foglalások is!

Nóri: Miközben zajlott a kivitelezés, már terveztük a berendezést, amiben óriási segítségünkre volt Haberland Filoména. Olyan lakberendezőt kerestünk akkor, aki igazán érti/érzi azt a stílust, amit szeretnénk. Amikor rátaláltam Filoména instagramjára és megláttam a saját házukat, rögtön tudtam, hogy egy hullámhosszon leszünk.


Honnan jött a Nordix név?


Nóri: Erre elég könnyű válaszolnunk: a Nordic lakberendezési stílusból. Ez állt hozzánk a legközelebb, ez volt a fő inspiráció, amikor a kialakításban, berendezésben gondolkodtunk. Hiszen ez a stílus a világos, pasztell színekre, természetes anyaghasználatra alapoz és kiemelkedő fontosságú a fény szerepe is. Minden harsányságot nélkülözve, otthonos hangulatot teremt, ahol a hagyományos elemek találkoznak a modern formákkal.

Termeink

Október óta már három terembe lehet nálunk időpontot foglalni. A kezdetek óta működő Rustic-ba vagy Boho-ba, valamint a legújabb, Lost termünkbe. A Rustic volt az, ami először elkészült, oda még telefonon fogadtuk az első foglalásokat, viszont rá egy hétre a Boho termünket is megnyitottuk az érdeklődők előtt. Végül pedig, kevesebb, mint egy évvel a megnyitás után, már a harmadik termünkben is készülnek a szebbnél szebb fotók.

Mindegyik termünk más egy kicsit, más-más részletekkel kerültek berendezésre a különböző helyiségek, de stílusukban és hangulatvilágukban nagyon közel állnak egymáshoz.



Így született meg tehát a Nordix 2019 őszén, ami a visszajelzések alapján ma is egy hiánypótló stúdió Budapesten. A célunk az volt, hogy természetes környezetet alkossunk, ahol a lifestyle fotózások egy tökéletes közeget kaphatnak. Mi úgy érezzük, sikerült!

Továbbra is szeretnénk ugyanezen a vonalon maradni, szeretnénk megőrizni a termekben a letisztultságot, egyszerűséget, természetességet.

Ha nem szeretnél lemaradni, akkor érdemes még most időpontot foglalni valamelyik termünkbe!