Barion Pixel
Kosár

A kosár még üres
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
HOZZÁJÁRULOK
Bejelentkezés
Ha még nem regisztráltál, add meg az e-mail címed a regisztráció megkezdéséhez.
E-mail cím
Regisztráció
E-mail cím *
Telefonszám
Vezetéknév *
Keresztnév *
Jelszó *
Jelszó megerősítés *
Elfelejtetted, vagy módosítanád a jelszavadat?
Add meg az email címedet, amivel regisztráltál! Küldünk neked a jelszó megváltoztatásához egy linket.
E-mail cím
Új jelszó létrehozása
Jelszó
Jelszó megerősítés
Számok a döntéseink hátterében
A korábbi bejegyzésünkben említettük, hogy most, az újranyitás után a figyelmességre és a lassabb működésre szeretnénk helyezni a hangsúlyt, hiszen ahogy számotokra, számunkra is a biztonság az első ezekben a napokban. Szabival rengeteget beszélgettünk arról, hogy milyen veszélyek leselkednek ránk, vagy a fotós közösségre ebben a faramuci helyzetben. És persze rengeteget tanakodtunk erről a stúdió kapcsán, most pedig megmutatjuk, milyen tények győztek meg minket arról, hogy megnyissunk.
A korábbi bejegyzésünkben említettük, hogy most, az újranyitás után a figyelmességre és a lassabb működésre szeretnénk helyezni a hangsúlyt, hiszen ahogy számotokra, számunkra is a biztonság az első ezekben a napokban. Szabival rengeteget beszélgettünk arról, hogy milyen veszélyek leselkednek ránk, vagy a fotós közösségre ebben a faramuci helyzetben. És persze rengeteget tanakodtunk erről a stúdió kapcsán, most pedig megmutatjuk, milyen tények győztek meg minket arról, hogy megnyissunk.


Kevesen tudjátok, de Szabi matematikus, így amikor megjelent a koronavírus Magyarországon, már pár napon belül elkészítette a modellt, ami megmutatta a múltbeli adatok alapján, hogy nagyjából mire is számíthatunk a jövőben. Minden nap figyelte azokat az adatforrásokat, ahová a koronavírussal kapcsolatos hiteles adatokat gyűjtik. Az egészségügyi adatokon túl a gazdaságra vonatkozó hatásait is figyelni kezdtük, tanulmányoztuk, hogyan épülnek fel azok az országok, akik már túl voltak a nehezén, hiszen a Nordix fotóstúdió, a mi szerelemvállalkozásunk, még csak 4 hónapja működött, amikor meg kellett hoznunk azt a döntést, hogy bezárunk.

Április végére az ország közös erőfeszítésének köszönhetően a járványgörbe ellaposítása sikeresnek tűnt és a korlátozások várható enyhítésével, az újranyitás belátható időn belülre került. Ezért aztán alaposan utána jártunk az üzletekre vonatkozó magyarországi és más európai országok ajánlásainak. A maszk használata mellett az előírás szerint a 1.5 méteres távolság tartása az ajánlott. A boltok, barkácsáruházak, drogériák mind ennek az ajánlásnak eleget téve maximalizálták az üzleteikben tartózkodó emberek számát.


1.5 méteres távolság tartásával maximum hány fő lehet a termeinkben

RUSTIC - 13

BOHO - 7



Ezt egy kis matematikai számolással könnyen kiszámíthatjuk a fotóstúdióra alkalmazva is. A 120 négyzetméter alapterületű RUSTIC termünkben szigorúan véve 13 fő együttes tartózkodását, a BOHO teremre 7 fő együttes tartózkodása engedélyezett. Emlékeink szerint a stúdió életében 13 fő vagy azt meghaladó létszám csak nagyon ritka, egyedi esetben fordult elő, többnyire a 2-5 fős fotózások a jellemzőek. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy egy nap leforgása alatt egy teremben elméletileg 8 külön órát lehet foglalni, az 5 fővel számolva úgyis mindösszesen 40 fővel kellene számolni egy nap ami még egy kisbolt nagyon gyenge napi forgalmával sem versenyezhet.



Hogyan jött ki a szám?


Ha körülöttem 1.5 méteres távolságban nem lehet senki, akkor egy 1.5 méter sugarú kört kell rajzolnom, aminek a területe 1.5 2*π, ami 7.07 négyzetmétert jelent egy főre. Ha azt szeretnénk kiszámolni, hogy egy terembe hány ember férhet, akkor helyesebb ha a kör köré írható négyzet alapterületét vesszük, mert szigorúan véve a körök nem fedhetik egymást. Egy ilyen négyzet oldalhossza a kör átlója, azaz 3 méter, a területe 32 azaz 9 négyzetméter. Ezzel kell tehát leosztani a terem alapterületét.

A napokban egyébként a fürdőkre vonatkozóan a 4 négyzetméter biztosítása hangzott el, mint ajánlás, ettől a mi számításunk szigorúbb volt.

A magunk és a fotósok, valamint vendégeik biztonságának érdekében az ajánlásokhoz képest szigorúbb szabályokat alkalmaztunk, ezért korlátoztuk 6 főben a maximális együttes létszámot.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a bérlés lejártának végeztével még kell egy kis idő, elpakolni, mosdóba elugrani, mielőtt elindul a csapat haza. Ilyenkor jellemző, hogy az egymás után érkező csapatok találkoznk egymással, az öltözőben, a terem váltásakor. Ezt mindenképp meg szerettük volna szüntetni, így arra jutottunk, hogy minden fotózás után egy óra holtidőt vezetünk be, hogy amikor nálunk fotóztok, vadidegenekkel még csak a lépcsőházban se találkozzatok. 


Azt is érdemes tudnotok, hogy mi egy kisválallkozás vagyunk, Szabival ketten működtetjük a stúdiót, alkalmazottunk egyelőre nincsen. Így arra sem kell számítania a vendégeinknek, hogy több fős személyzettel találja magát szemben érkezéskor. Mindig egyikünk van bent a stúdióban, és ígérjük, hogy minimum 1.5 méterre maradunk Tőletek!

Mindent összevetve úgy gondoljuk, hogy a lehető legnagyobb biztonságban vagytok nálunk. Várunk Mindenkit szeretettel!